Ciorba de burta

de danamatei in Ciorbe, 11 Oct 2010 | 43276 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg burta prefiarta
  • 1-2 oase de vita cu maduva
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • un ardei gras
  • 1-2 capatani usturoi
  • 500 ml smantana
  • 3 galbenusuri
  • boabe de piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se spala burta bine, se curata daca mai este nevoie, apoi se pune in apa cu 5-6 linguri otet de seara pana a doua zi dimineata.

Se pun oasele la fiert , se arunca prima apa si se lasa la fiert 3-4 ore. Dupa 2 ore se pun legumele intregi si boabele de piper. Se scot oasele si legumele cand sunt gata, se adauga bucatile de burta spalata in prealabil de otet si se lasa la fiert o ora. Se scoate burta intr-un castron si zeama se strecoara. Se taie burta fasii si se pune inapoi in zeama, apoi se pun in blender morcovii fierti si usuroiul, se paseaza bine si se adauga in zeama. Se mai lasa sa fiarba 1 ora, se potriveste de sare si se da de pe foc.

Separat se amesteca cele trei galbenusuri cu smantana. Se adauga cate un polonic de zeama peste amestecul de smantana cu ou pana ajungem la 4-5 polonice, apoi se adauga in ciorba si se amesteca bine.

Pofta mare fanilor !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu smantana