Ciorba de burta

de Oana in Ciorbe, 5 Mai 2009 | 27050 vizualizari

 

Ei, a venit randul si ciorbei de burta si e pentru prima data cand o execut :)
Socrela e experta, asa ca i-am cerut reteta si a luat nota 10 :)
Trebuie sa aveti mare rabdare la ciorba asta, dureaza ceva prepararea ei...

 

INGREDIENTE

  • 500 g rasol de vita cu os
  • 1 kg burta vita
  • un morcov mare
  • 6 oua
  • 600 g smantana
  • 2 linguri otet
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Daaa, vreo 5 ore dureaza pana e gata ciorba, rasolul de vita trebuie sa fie foarte moale, la fel si burta.

Mai inati spalam bine, cu apa rece, rasolul, il dam intr-un fiert pana iese spuma si apoi umplem oala cu apa rece si il lasam la fiert...pana cade carnea de pe os :)

Intre timp spalam burta, o dam si pe ea intr-un clocot, o limpezim cu apa rece si apoi o taiem fideluta. Adaugam burta in oala unde fierbe rasolul, impreuna cu morcovul intreg, curatat si potrivim de sare.

Cand toate au fiert bine, strecuram zeama, pasam morcovul cu mixerul si il punem iar in ciorba, punem bucatelele de burta, iar din rasol pastram o bucatica si o tocam maruntel, foarte fin si o aruncam in oala. Sa fie cam o mana mare de carne maruntita. Restul de rasol se poate servi cu hrean ras :)

Ouale se bat bine cu un tel, adaugam smantana si omogenizam bine, adaugam acolo si otetul, iar dupa ce oprim focul turnam in fir subtire amestecul in ciorba si amestecam repede cu telul.

Si gata!

Ciorba se serveste fierbinte, fiecare o drege cum doreste, cu mujdei, otet, extra smantana sau chiar hrean ras. Merge de minune cu un ardei iute murat si feliute de gogosar acru.

PS: Ciorbita mea a iesit mai galbena pentru ca am avut oua de tara :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

04.01.2010, 00:12

oana arata super , e mai grosuta de la oua incearca cu mai putine , inlocuieste-le restul cu vreo 3 linguri de mustar [preferabil cu hrean], asculta si ce spune bunica , nu degeaba am invatat de la bucatari vestiti .!!!! profesional culoarea se da astfel : se incinge putin ulei , se pun 2-3 catei de usturoi si un varf de cutit de boia rosie de ardei , se ia de pe foc cat mai rapid [ sa dureze totul 5 sec.]se adauga la ciorbita . morcovul o face prea dulce , doar se fierbe si apoi il folosesti garnitura la rasol daca vrei .

Oana 1

04.01.2010, 18:34

Mihaela, multumesc pentru sfaturi! La fel si Bunica! data viitoare voi tine cont de ele

Cris2711 1

30.01.2011, 19:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de perişoare