Ciorba de burta

de Zamfira in Ciorbe, 5 Aug 2019 | 5512 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burtă de vită prefiartă
  • 1 bucată rasol de vită
  • 3 ouă
  • 300 ml smântână grasă
  • 2 morcovi
  • o bucată de țelină
  • 1 ceapă
  • 1 căpățână usturoi
  • sare, 10 boabe de piper
  • oțet
  • pătrunjel verde tocat mărunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Spălăm burta și rasolul cu apă rece, apoi le punem la fiert.

Când începe să fiarbă, îndepărtăm spuma formată. Lăsăm să fiarbă la foc mic 30 de minute(burta este prefiartă)

Adăugăm morcovul și țelina tăiate în bucăți mai mari, ceapa rămâne întreagă. Punem sare și boabe de piper. Lăsăm să fiarbă încă 30-40 de minute la foc mic, verificăm, dacă legumele, burta și carnea au fierte. Dacă da, oprim focul, scoatem zarzavaturile, morcovii și țelina, le dăm prin sită și le punem înapoi în ciorbă.

Scoatem rasolul, burta și îi tăiem fâșii(există și varianta din comerț ca burta să fie deja tăiată în fâșii).

Pisăm usturoiul. Omogeniză foarte bine ouăle cu smântâna, adăugăm și usturoiul.

Trecem totul prin sită deasupra ciorbei, amestecând foarte bine să nu se formeze cocoloașe.

Punem ciorba la fiert pentru 5 minute. Oprim focul, adăugăm oțet și pătrunjel verde tocat mărunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]