Ciorba de cartofi cu chefir si carnati afumati

de oanapl in Ciorbe, 20 Mar 2022 | 5505 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi medii
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 țelină mică
  • 1 păstârnac
  • 330ml chefir
  • 4 fire cârnați afumați
  • sare
  • leuștean verde
  • pătrunjel verde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu chefir si carnati afumati:

Se curăță toate legumele și se spală bine.
Ceapa și ardeiul se toacă cubulețe mici, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică și se pun la fiert în oală.
Eu pun țelina și păstârnacul întregi și le scot după ce au fiert sau le tai cubulețe) și se adaugă o lingură de sare. Se curăță și se spală cartofii, apoi se taie cubulețe și se adaugă peste legume.
Se pune capacul și se lasă să fiarbă la foc potrivit până când  legumele sunt fierte.

După ce au fiert legumele, se scot 2 polonice cu ciorbă într-un castron, se adaugă chefirul și se omogenizează, apoi se toarnă in oala cu ciorbă și se mai lasă să clocotească 5 minute.
Se oprește focul și se pune verdeața tocată mărunt.

Se servește așa sau cu cârnați afumați tăiați felii și prăjiți într-o lingură de ulei. După ce se prăjesc cârnații pe ambele părți se scot pe o hârtie absorbantă.

TIPS-URI

1

Dacă o doriți mai acră puteți adăuga zeamă de lămâie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu chefir si carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi, reteta gustoasa a bunicii