Ciorba de cartofi cu loboda

de katty in Ciorbe, 31 Mai 2020 | 2350 vizualizari

 

Asta cred ca e ultima reteta cu loboda pe anul asta, nu de alta, dar cred ca v-ati saturat si voi,

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 3 cartofi
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 legaturi loboda
  • 2 linguri ulei
  • leustean verde
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr smantana grasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu loboda:

Curatam si spalam legumele.

Tocam ceapa fin, ardeiul gras cubulete, morcovul il radem pe razatoarea mare, iar cartofii ii taiem cubulete putin mai mari.

In uleiul incins punem la calit mai intai morcovul, apoi ceapa si ardeiul gras. Cand legumele sunt moi, stingem cu apa. Cand apa incepe sa clocoteasca, punem cartofii, sare, cimbru si foaia de dafin. Cand cartofii sunt moi, completam cu cata apa este nevoie, potrivim de sare, piper si adaugam loboda tocata marunt.

Fierbem cateva minute, cat sa se inmoaie usor si dregem cu smantana amestecata cu galbenusurile.

Adaugam leusteanul si stingem focul.

TIPS-URI

1

loboda nu trebuie sa fiarba mult, sa se terciuiasca, ci doar putin sa se inmoaie

2

puteti inlocui smantana cu iaurt

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu loboda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean