Ciorba de cartofi cu perisoare si leustean

de babi5 in Ciorbe, 19 Mai 2014 | 3903 vizualizari

 

Orisice inventie cu rezultate bune este binevenita pentru mine ,si o sa va placa si voua daca incercati . Mi-a ramas putina carne tocata cam 500 gr si pentru ca nu-mi ajungea numai de perisoare am incercat sa fac ceva care sa placa ,Asa ca am facut o combinatie de ciorba de cartofi cu perisoare si la final am asezonat cu leustean din belsug......yamiiiii ce bunatate ..

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 500 gr carne tocata porc
  • 100 gr orez
  • 2 oua
  • 300 gr morcov
  • 150 gr patrunjel
  • 2 cepe de marime medie
  • 1 felie telina
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • 1/2l bulion casa
  • leustean
  • 1 foaie dafin
  • 1 ardei galben
  • 100 ml ulei,
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu perisoare si leustean:

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete,zarzavatul ,ceapa si ardeiul se curata se spala si se toaca marunt .

Frunzele de leustean se spala si se toaca . Orezul se spala apoi se amesteca cu carnea tocata si ouale, se potriveste  de sare si piper si se amesteca bine ,se pune deoparte .

Intr-o oala se pune uleiul  impreuna cu zarzavatul ,ceapa si ardeiul tocat, si se calesc cu putina apa.

Se adauga cartofii,  se mai lasa si ei putin la calit  cu zarzavatul,  apoi completam cu apa calda ( 2,5l ).

Potrivim de sare ,piper ,vegeta ,adaugam si foaia de dafin  si lasam sa fiarba la foc incet .

Cind cartofii sunt fierti  pe jumatate  adaugam perisoarele pe care le-am modelat intre timp ,si lasam sa fiarba in continuare  ,cca 10 min.

Apoi adaugam bulionul  si asezonam cu leustean verde ..

O altfel de ciorba care va garantez pe cuvint ca  a iesit super ,super buna . V-o recomand  cu drag si sa va fie de folos .. 

TIPS-URI

1

Cine doreste poate sa adauge la servit smintina sau iaurt

2

Ardeiul iute este nelipsit

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu perisoare si leustean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de legume cu ciolan afumat