Ciorba de ciolan de porc

de Sim0na in Ciorbe, 15 Feb 2012 | 4689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g ciolan porc
  • 1 ceapă mică
  • ¼ praz
  • 1 păstârnac
  • 1 morcov
  • 1/2 ţelină mică
  • cca 1 ardei roşu (eu am avut de la congelator)
  • suc de roşii
  • o mână orez
  • delikat
  • borş
  • leuştean (de la congelator)
  • pătrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ciolan de porc:

Ciolanul l-am spălat bine şi l-am pus la fiert cu puţină sare. Când a fost fiert, adică cam o ora, l-am scos, iar zeama am strecurat-o de 2 ori. Am pus din nou zeama pe foc şi am adăugat legumele tocate. Când ciolanul s-a răcit puţin, l-am tăiat în bucăţele şi l-am adăugat şi pe el la ciobiţă.

Am lăsat să fiarbă cca 20 minute, apoi am adăugat orezul, amestecând cu o lingura de lemn ca să nu se prindă de fundul oalei. La 5 minute am pus sucul de rosii, pe care l-am lăsat să de în câteva clocote. Am acrit cu delikat - cca 2 linguri la 3 litri ciorbiţă, şi am adăugat o lingură de delikat. La final am pus patrunjelul şi leuşteanul tocate mărunt. Am stins focul şi am lăsat câteva minute acoperit cu un capac ca să se imbine aromele.

Am păpat ciorbiţa cu smântână şi ardei foarte iute!

Pofta bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciolan de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca cu tarhon