Ciorba de conopida cu porumb

de katty in Ciorbe, 2 Noi 2017 | 3451 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mica
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 conserva porumb
  • 1 lingura mei decorticat
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura ulei
  • marar uscat
  • 200 ml iaurt grecesc 10%
  • 2 galbenusuri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de conopida cu porumb:

Curatam legumele si le spalam. Morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete. Ceapa o tocam fin. Conopida o rupem buchetele.

In uleiul incins, punem morcovul, il tinem cateva minute, pana incepe sa se inmoaie, apoi adaugam ceapa si ardeiul gras. Amestecam usor pana legumele se inmoaie usor, apoi stingem cu apa  fierbinte cat sa acopere si sa depaseasca legumele. Lasam sa fiarba 5 minute, apoi adaugam putina sare si conopida. Dupa ce conopida a fiert de jumatate, adaugam meiul si mai fierbem 5 minute. Adaugam apa cat este nevoie, potrivim de sare si piper si cand incepe sa clocoteasca din nou, punem porumbul scurs.

Intre timp, amestecam iaurtul cu galbenusurile si adaugam cate putin din zeama fierbine. Cand zeama da primul clocot, turnam amestecul de iaurt si oua si mararul. Lasam ciorba sa se infierbante, fara a o mai fierbe. Stingem focul si punem capacul. Servim ciorba fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida cu porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie