Ciorba de crap

de stefy_a in Crap / Caras, 25 Mar 2019 | 2587 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru 9 litri de ciorba:
  • 2 kg crap
  • 3 linguri orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 100 g telina
  • 3 linguri bulion/pasta de tomate
  • 1 ardei gras verde/rosu
  • 3 linguri bulion/pasta de tomate 
  • cateva fire de patrunjel verde 
  • 2 linguri de ulei
  • bors dupa gust
  • sare dupa gust
  • 1 lingura otet
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de crap:

Se curata crapul de solzi, de intestine, se spala si se portioneaza.
Bucatile de peste se pun intr-un vas, se acopera cu apa si se adauga si o lingura cu otet si se lasa circa 10 minute in apa, pentru a scapa de mirosul de peste
Se curata telina, pastarnacul, morcovul si se dau prin razatoarea mare.
Ceapa se toaca marunt si ardeiul se taie bucatele mici.
Se pun toate legumele la calit in cele 2 linguri de ulei timp de circa 3-4 minute.
In oala in care se face ciorba, se pun cei 9 l de apa, se adauga legumele calite si orezul si se lasa sa fiarba bine.
Se adauga apoi bucatile de crap si se mai lasa la fiarba circa 10-12 minute.
Cand da in clocot, se adauga borsul, pasta de tomate si sarea.
Se inchide focul si se adauga firele de patrunjel si leustean, tocate marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de crap" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap ardelenesc