Ciorba de curcan

de Panacris in Ciorbe, 27 Dec 2011 | 6093 vizualizari

 

Mama imi spune ca de Anul Nou nu se mananca carne de pasare, desi dupa Craciun ar fi indicat!!! Cica gaina rascaie in spate si nu merge inainte!!! Indicat de Anul Nou sa consumam, curcan, rata, gasca sunt pasari care nu rascaie sau porc, vita si iepure. Deocamdata va descriu reteta de ciorba de curcan!!!

 

INGREDIENTE

  • Carne de curcan pentru ciorbă 700 g.
  • Ceapa galbenă 1 Bucată
  • Zarzavat 300 g.
  • Mazare 150 g.
  • Fasole verde 150 g.
  • Ardei gras 50 g.
  • Sare iodata 15 g.
  • Piper măcinat 1 g.
  • Pătrăţele (paste făinoase) 150 g.
  • Verdeaţă 1 legătură
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan:

Carnea se pune la fiert în 2 l. de apă rece. Când clocoteşte se spumează. Între timp ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei şi apă, împreună cu zarzavatul si ardeiul tăiat în părăţele în alt vas. Apoi se adaugă fasolea tăiată în bucăţele şi mazărea. Se asezonează de sare şi piper şi se lasă la fiert la foc mediu, neacoperit pentru cca. 30 de minute. Când s-au fiert carnea şi legumele, se presară pastele pătrăţele şi se mai lasă la fiert cca. 10 minute. Se serveşte fierbinte preasărată cu verdeaţă tocată mărunt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

Panacris 1

30.12.2011, 13:59

Mirela, daca vrei sa acresti ciorba cu zeama de varza, foarte bine. Parintii mei sunt maghiari, desi am locuit in Banat, Otelu Rosu, mama nu a gatit cu bors niciodata, la noi ciorbele sunt dulci, se consuma cu smantana, multa!!!

Panacris 1

30.12.2011, 14:08

Onesta, multumesc! Asta a fost acu vreo 20 de ani!!!, Cand am facut cartofi prajiti, dar culmea unul era ars celalat crud!!! Sotul meu imi spunea, darag nu prea sunt facuti cartofii astia, eu ronntaiam din ei, si raspundeam ca sunt foarte bine facuti.La urmatorul salariu m/a dus a/mi aleg o fritueza!!! De atunci fac niste cartofi prajiti super!!!

mamaieelena 1

04.01.2012, 19:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu bors si leustean