Ciorba de dovlecel a la grec

de Criss in Ciorbe, 15 Sep 2016 | 20643 vizualizari

 

  Dovlecelul sau zuckini este una din legumele pe care le folosesc frecvent vara. Ce-i drept cel mai mult imi place dovlecelul pane, sau supa crema dar si aceasta ciorba a la grec cu multe legume e foarte buna si ii place tare mult bebelinei. Sigur ca Alex nici nu vrea sa o guste, dar na, el are cu totul alte preferinte culinare, mult mai nesanatoase...

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 2 linguri orez
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • marar verde
  • sare
  • 1 lingura vegeta de casa
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecel a la grec:

Se curata legumele si se toaca marunt ceapa si ardeiul. Se calesc in ulei, apoi cand ceapa devine translucida, se adauga radacinoasele taiate cubulete si se calesc si ele. Se toarna apoi 2 l apa si se lasa sa fierba legumele. Cand sunt pe jumatate fierte, se adauga dovlecelul curatat de coaja si miez si taiat cuburi si orezul spalat in prealabil, sare si vegeta de casa. Se mai fierbe supa aproximativ 10 minute, timp in care si orezul si dovlecelul au fiert. Galbenusurile se amesteca cu smantana si se adauga cate putina zeama de la supa si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se toarna tot amestecul in oala peste supa. Se adauga marar tocat (sau patrunjel, daca nu va place mararul) si zeama de la o jumatate de lamaie. Daca va place mai acra, puteti adauga zeama de la o lamaie intreaga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Criss 1

23.09.2016, 11:24

madi_marin 1

25.09.2016, 19:20

super idee mi-ai dat! o sa fac si eu curand!

Criss 1

28.09.2016, 10:45

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Bors cu legume de vara