Ciorba de dovlecel cu fasole verde

de Merisor in Ciorbe, 10 Iul 2013 | 25147 vizualizari

 

A primit calificativul de cea mai buna ciorba fara carne, dupa ce intai au strambat din nas.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 ardei
  • 1/2 Kg fasole verde
  • 5 linguri rosii cu legume pentru ciorba
  • sare
  • 1 legatura marar verde
  • 3 L apa
  • 3 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecel cu fasole verde:

Curatam dovlecelul de interior si de coaja, il spalam si il taiem cubulete.

Fasolea verde o curatam de capete, o spalam si o rupem in trei bucati fiecare, sa fie mai micuta.

Curatam ceapa, morcovul, le sapalm, le tocam marunt si le punem la calit in putin ulei de floarea soarelui, adaugam si ardeiul curatat, spalat si tocat si picaram putina apa calduta sa nu se lipeasca.

Eu am mai avut ardei la congelator si am pus din aceia.

Cand legumele sunt aproape patrunse, adaugam apa fiarta, dovlecelul si fasolea verde, acoperim oala cu capac si lasam sa fiarba cam 30 de minute la foc mediu, apoi incercam daca dovlecelul se patrunde, la fel si fasolea si daca da, punem rosiile.

mai lasam 10 minute pe foc dupa care potrivim de sare daca mai este nevoie si oprim focul.

Adaugam imediat mararul tocat si putem servi.

Este o ciorba putin acrisoara, dar noi preferam sa o acrim separat in farfurie cu lamaie sau otet, fiecare dupa gust.

TIPS-URI

1

Se poate acri cu bors sau otet.

2

Se poate servi si cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel cu fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

susu 1

11.03.2015, 19:50

ce bine arata ciorbita ta, imi place si rece racoritoare

monik80 1

12.03.2015, 10:29

kytz 1

22.12.2016, 09:55

Cred ca e foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecel