Ciorba de fasole

de Criss in Ciorbe, 29 Noi 2013 | 7169 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -1 borcan 800 g fasole boabe proaspata (eu mai am in congelator)
  • -1 ceapa
  • -1 ardei (eu am pus jumatate kapia, jumatate ardei gras)
  • -2 morcovi
  • -1 radacina patrunjel
  • -o tulpina cu frunze de telina
  • -3 rosii
  • -2 linguri faina
  • -1 lingurita otet
  • -sare dupa gust
  • - 2 cuburi de legume
  • -ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

Intr-o oala adaugam ceapa taiata marunt, ardeiul taiat cubulete , morcovii, radacina de patrunjel tot cubulete si le calim in putin ulei. Adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, adaugam si oabele de fasole spalate in prealabil. Adaugam sare, cuburile de legume si lasam sa fiarba pana cand se inmoaie fasolea. Fasolea proaspata fierbe foarte repede. In final adaugam si rosiile pe care le-am oparit pentru a le curata pielita si apoi le-am dat pe razatoare. Pe la noi prin ardeal acest fel de ciorba se face cu rantas insa fiindca eu nu ma impac deloc cu faina prajita in ulei, am amestecat pur si simplu intr-o cana 2 linguri de faina cu putina zeama de la ciorba, apoi am turnat-o in oala si am lasat sa fiarba inca 5 minute.

Se adauga o lingurita de otet sau mai mult, dupa gust, insa mie nu-mi place prea acra.

Se serveste cu ceapa rosie.

TIPS-URI

1

Daca fasolea e uscata, trebuie pusa in apa cu o seara inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de fasole cu ciolan afumat