Ciorba de fasole boabe

de dakris in Ciorbe, 31 Mai 2012 | 7960 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana fasole (cana de 250 ml)
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa
  • ½ telina medie
  • 1 ardei gras
  • putina radacina de patrunjel
  • 2 linguri pasta tomate
  • ulei
  • sare, piper macinat, cimbru, tarhon
  • patrunjel, marar
  • cca 3 l apa
  • optional: 1 cartof, costita afumata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe:

Fasolea se spala si se tine in apa rece cel putin 6 ore sau de seara pana dimineata, apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da cateva clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu apa clocotita si se repeta inca o data procedura.

Cand fasolea e pe jumatate fiarta se adauga morcovul, telina, radacina de patrunjel si ceapa tocate si peste 5 min ardeiul (de asemenea tocat) si se condimenteaza dupa gust.  Dupa ce s-au inmuiat legumele se adauga 2 linguri pasta de tomate si putin ulei. Se mai lasa sa fiarba cca 10 min si, la final, se adauga verdeata tocata marunt. 

 Se serveste cu ceapa.

 P.s. Daca se foloseste costita afumata, aceasta se taie fasii si se adauga odata cu legumele tocate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

Mihaela11_jo 1

01.06.2012, 09:15

Eu nu mananc fasolea boabe dar arata foarte apetisant

dakris 1

01.06.2012, 13:29

Mihaela11_io, shht! Sa iti spun un secret . Nici eu nu mananc fasole boabe indiferent de modul de preparare pt ca nu imi place, insa trebuie sa o gatesc pt familia mea care o adora!

Bya Ralu 1

03.06.2012, 18:00

merge o ciorbita acuma

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole uscata, reteta gustoasa de post