Fie preparata cu fasole uscata, fie cu fasole pastai, atat eu cat si familia mea efectiv adoram ciorba de fasole. Cu ceapa uscata - o bunatate!
Seara
Punem fasolea la hidratat (8-10 ore).
Dimineata
Punem fasolea la fiert in apa cu sare si 1 lingurita bicarbonat sau 1 lingurita de zahar,si lasam sa dea in clocot si apoi aruncam apa,se pune alta apa si se pune la fiert.
Dupa 15 minute de fiert se schimba din nou apa.E de preferat sa se puna apa fiarta.
Intre timp se curata zarzavaturile,se dau pe razatoare sau taiate cubulete dupa placul fiecaruia.Cand boabele de fasole sunt pe jumatate fierte se adauga zarzavatul si ceapa tocata marunt si ulei.Bulionul se adauga in ciorba de fasole aproape de sfarsit.
Cand boabele de fasole sunt fierte bine se dauga borsul ,care a fost infierbantat pana la punctul de fierbere,se potriveste de sare,piper ,punem si 2-3 ramurele de cimbru si lasam ciorba de fasole sa mai fiarba cam 5-7 minute.
Inainte de a se servi se adauga in ciorba de fasole leustean si patrunjel tocat marunt.
Pofta buna!
1
ciorba de fasole poate fi aromata si cu tarhon