O reteta simpla si gustoasa ce o pregatesc mereu cu placere.
Alegem fasolea, o spalam si o punem la fiert. Se schimba apa de 3-4 ori dupa ce da in cateva clocote. De fiecare data se pune fasolea in apa fiarta. Dupa ce s-a fiert ( boaba este moale) ne putem apuca de " Ciorba de fasole cu tarhon" in sine.
Tocam legumele si afumatura in cubulete mici.
Intr-o oala punem la incins uleiul si calim ceapa pana aceasta devine translucida. Adaugam afumatura si lasam 2-3 minute amestecand din cand in cand. Adaugam legumele, boiaua si 2-3 cani de apa. Lasam sa dea in clocot si adaugam fasolea fiarta. Completam cu restul de apa, adaugam sarea si lasam la fiert.
Cand legumele sunt fierte adaugam sucul de rosii. Lasam sa dea in cateva clocote si adaugam condimentele.
Se serveste fierbinte cu ceapa rosie.
Pofta buna!
1
Sucul de rosii il adaugam dupa ce legumele sunt fierte.
2
Dupa ce adaugam la final condimentele, acoperim cu un capac si lasam 30 min ca aromele sa se intrepatrunda.