Ciorba de fasole cu zeama de varza (de post)

de ionix in Mancaruri de post, 10 Dec 2009 | 13454 vizualizari

 

nu e favorita mea dar ii place tatalui meu... :)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg fasole
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 1 litru zeama de varza
  • 2-3 linguri cu pasta de tomate
  • o mana de taitei
  • leustean
  • patrunjel
  • 3 cepe
  • 2 linguri cu ulei
  • tarhon, sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu zeama de varza (de post):

 

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece inainte cu 12 ore, e bine s-o lasi peste noapte.

Se spala bine, se da in clocot si se arunca apa. E bine s-aveti o oala cu apa fierbinte pe foc.

Se pune din nou la fiert cu apa fiarta. Cand incepe sa fiarba din nou se adauga 2 cepe taiate cubulete, ardeiul, morcovul si pastarnacul taiate marunt. 

Se lasa ciorba pe foc pana cand fasolea este complet fiarta si se adauga zeama de varza ( inainte de a o pune peste fasole,zeama de varza a fost data intr-un clocot intr-o alta oala),  pastea de tomate, sarea, piperul si tarhonul. 

Se lasa pe foc inca circa 15 minute sa fiarba si se adauga taiteii. Se mai lasa inca 10 minute apoi se stinge focul, se presara peste ciorba de fasole o mana de patrunjel  tocat, leustean tocat si se acopera. 

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se caleste o ceapa. Ceapa calita se pune peste ciorba de fasole si se amesteca bine.

Se mananca atat calda cat si rece.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu zeama de varza (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

gaby_duceag 1

13.12.2009, 09:01

am facut si eu ieri.tot cu ceapa calita.e singura ciorba la care consider obligatorie etapa asta

ionix 1

14.12.2009, 10:34

asa zice si mama... ca fara prajeala de la final n-ar mai avea gust

nana 1

04.03.2010, 16:59

mmm... ce bun ii... imi palce moarea si in combinatie cu fasolea cred ca e foarte bun... si eu o sa imi fac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei si sarmalute cu ciuperci si orez, de post