Ciorba de loboda cu afumatura

de Retete_Haplea in Ciorbe, 5 Mai 2015 | 10331 vizualizari

 

Pe la televizor fac show
Bucătari cu gura slobodă
De ‘roşesc cei din platou
Precum ciorba de lobodă.

 

INGREDIENTE

  • 5 legaturi loboda,
  • 200 g afumatura (am folosit jambon),
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe medii,
  • 1 legatura ceapa verde,
  • 1 buc. radacina patrunjel,
  • 1 bucata pastarnac,
  • zeama de la o lamaie,
  • sare, piper dupa gust,
  • 100 ml ulei,
  • 2 oua (pentru zdrente),
  • (optional) smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda cu afumatura:

Se spala si se toaca marunt loboda. Restul legumelor se curata si se toaca.

Calim jambonul in ulei, apoi adaugam apa si treptat ceapa, morcovul si restul legumelor.

Lasam pe foc circa 10 minute la fiert, apoi adaugam si loboda tocata.

Lasam la fiert pana se fac legumele (aproximativ 30 minute), condimentam dupa gust, adaugam si zeama de lamaie.

Spre final batem cele 2 oua si le adaugam in ciorba, formand acele zdrente.

Servim cu sau fara smantana

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Panacris 1

05.05.2015, 11:36

Faină introducerea! Dacă ai pus și puțină afumătură, mă risc și la lobodă

MotanLaOale 1

05.05.2015, 11:50

Rocsi 1

05.05.2015, 20:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

pe 22.07 la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde cu afumatura