Ciorba de loboda cu galuste de branza feta

de RuxyRux in Ciorbe, 22 Noi 2010 | 10460 vizualizari

 

Este cea mai delicioasa ciorba de loboda pe care am servit-o vreodata! Isi merita locul in topul celor mai bune ciorbite vegetariene...( reteta Dianei, multumesc tare mult pentru aceasta reteta de vis, am mai modificat-o putin in sensul ca galustele erau cu branza de vaci)

 

INGREDIENTE

  • Pentru ciorba:
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 morcovi mici rasi
  • 5 bucati ciupercute proaspete
  • 5  legaturi loboda rosie
  • o cana iaurt
  • o cana smantana
  • o cana bors
  • patrunjel,
  • marar,
  • leustean tocat  
  • Pentru galuste:
  • 500 gr branza feta
  • 2 oua
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri faina
  • sare un praf
  • ceapa verde
  • marar tocat      
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda cu galuste de branza feta:

Ceapa cu morcovul si cu putina apa se calesc in doua linguri de ulei.

Se adauga si ciupercutele apoi doua cani de apa si se lasa sa fiarba.

Loboda se spala, se freaca cu sare, apoi se clateste si se adauga in ciorba. Cat fierbe loboda facem galustele:

Se amesteca ingredientele si se facem galustele ca pe papanasi.  Sarea, ceapa verde si mararul competeaza gustul delicios al galustelor.

Cu mana luam cate putin facem galustele si le dam drumul in oala de ciorba la care in prealabil am facut focul mai mic si am mai adaugat o cana de apa rece astfel incat sa nu fie in clocote cand punem galustele.

Galustele cand sunt gata se ridica la suprafata ciorbei rapid.

Adaugăm în ciorbă pătrunjel tocat, leuștean și mărar, o cană de borș proaspăt și una de iaurt și mai lăsăm sa fiarbă puțin.

La final, turnăm în oală o cană cu smântănă amestecată cu puțină făină (ca să nu se brânzească), și din nou mai punem mărar și leuștean tocat, potrivim gustul de sare și stingem focul.

Mmmm miroase divin!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda cu galuste de branza feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]