Ciorba de naut cu hrisca

de Valclaudia in Ciorbe, 25 Mai 2014 | 5335 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca.200 gr naut uscat
  • 3 linguri hrisca
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei kapia rosu
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • oregano in otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de naut cu hrisca:

Punem se seara nautul in apa la hidratat.

A doua zi scurgem apa de pe natut, il clatim in doua trei ape sa indepartam cojile.

Curatam morcovul si ardeiul, le spalam.

Taiem morcovul cubulete,il calim in ulei cca 5 minute, il condimentam, adaugam si ardeiul taiat bucatele, mai calim 5 minute.

Punem nautul, apa rece (cca 2-3l) si lasam sa fiarba la foc potrivit o ora si jumatate, indepartam spuma formata cu o spumiera.

Adaugam boabele de hrisca, rosiile pasate si mai fierbem 20-30 minute.

La final punem o lingurita oregano in otet, stingem focul, presaram marar verde si patrunjel tocat.

Lasam oala acoperita cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de naut cu hrisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MOKUSKA 1

25.05.2014, 12:27

Lia_ 1

26.05.2014, 06:10

asta e altfel decat "cum se face ciorba" ))

laura_n 1

26.05.2014, 13:25

nautul imi place, hrisca inca nu am incercat!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba olteneasca de loboda