Ciorbă de perişoare de pui

de DinDragostePentruGatit in Ciorbe, 22 Apr 2012 | 4740 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • oase de pui (eu am folosit oasele + cobiile după ce am dezosat 4 pulpe de pui);
  • 600 g carne tocată de pui (pulpă şi piept);
  • 3 linguri orez (am folosit brizură de orez);
  • 1 ou;
  • 2 morcovi;
  • 1 păstârnac;
  • 1/2 ţelină rădăcină şi câteva tulpini de ţelină;
  • 2 cepe pentru ciorbă şi 1 mică pentru perişoare;
  • 2 ardei;
  • 4 cartofi;
  • 1 lămâie;
  • 1 lgţ de "magicul borş" (varianta nouă cu leuştean, îl prefer când nu am cel proaspăt, pentru că nu conţine glutamat);
  • mărar;
  • sare;
  • piper.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de perişoare de pui:

Oasele se spală şi se pun la fiert. După ce au fiert, se scot şi se strecoară supa.

De obicei, eu scot şi cărniţa care mai rămâne pe cobii şi o pun în ciorbă în momentul în care pun perişoarele.

Legumele se spală, se curaţă, se taie (ceapa, ardeii, morcovii, ţelina, păstârnacul, cartofii, ţelina frunze) şi se pun la fiert în supa strecurată.

Frunzele de ţelină, înainte de a le toca, le tai în jumate de-a lungul şi le spăl bine. Uneori se mai află murdărie - gen pământ, nisip sau chiar mici vieţuitoare :). 

În timp ce fierb legumele se pregătesc perişoarele.

Carnea tocată se amestecă împreună cu o ceapă tocată foarte fin, 3 linguri de orez (spălat înainte), 1 ou, mărar, sare şi piper. Se modelează perişoarele, cu mâna unsă cu ulei sau apă, se pun pe un tocător mare sau un platou.

După ce au fiert bine legumele, se adaugă perişoarele, una câte una. Se adaugă zeama de lămâie, borşul şi se lasă pe foc pentru încă 15-20 minute şi gataaa.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de perişoare de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu afumatura