Ciorba de peste cu dovlecel

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 27 Ian 2020 | 4366 vizualizari

 

 Am vrut sa-i spun la aceasta ciorba , de peste cu patru capete . Suna cam dubios . Adevarul ca la prepararea ei am folosit capetel a patru soiuri diferite de peste proaspat : stiuca , crap , platica si salau .Daca spun sotului ca prepar ciorba cu dovlecel imi da replica ,, Aia sa o mananci tu "" .Am ales sa nu-l avertizez si dupa cea a savurat si laudat ciorba , i-am devaluit ca si renegatul dovlecela fost prezent :D !!!

 

INGREDIENTE

  • 4 capete mari si cozi de la 4 pesti diferiti : stiuca , crap , platica , salau
  • 4 linguri otet mere infuzat cu ardei iute
  • 4 rosii uscate conservate in ulei de masline
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri ulei masline
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi mici
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita piper boabe
  • fulgi chilli proaspat rasnit
  • cimbru verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste cu dovlecel:

  1. Capetele si cozile de peste se spala si se pun la fiert in 2 l apa cu sare , otet mere ,foie de dafin si boabe de piper .
  2. Lasati sa fiarba 15 minute si strecurati zeama prin strecuratoare .
  3. Alegeti carnea de peste de pe oae si o introduceti la sfarsitul prepararii in apoi in zeama .
  4. Spalati , curatti si taiati cuburi . morcovii , cartofii si dovlecelul .
  5. Feliati rosiile uscate . Tocati marunt ceapa si usturoiul .
  6. Sotati ceapa si usturoiul in ulei de masline .
  7. Adugati morcovii si adugati zeama fierbinte in care a fiert pestele .
  8. Pe rand adugati cartofii si cand morcovul este aproape patruns , se pune si dovlecelul .
  9. Adugati la fierbere rosiile taiate si oregano .
  10. La sfarsitul fierberii se gusta si se sareaza sau acreste dupa dorinta .
  11. Introduceti carnea de peste in zeama .
  12. Pentru mine a fost suficienta aciditatea data de otetul de mere si rosiile deshidratate .
  13. Daca doriti mai acriti cu bulion sau otet de mere .
  14. Rasniti fulgi de chilli pe deasupra si pentru prospetime presarati cimbru verde .
  15.          Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pentru mine a fost suficienta aciditatea data de otetul de mere si rosiile deshidratate .

2

Daca doriti mai acriti cu bulion sau otet de mere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de peste manastiresc