Ca romanul e mare amator de ciorbe asta o stie toata lumea. Ca e mare amator de carne de porc, nici asta nu e un secret. De aceea va propun aceasta ciorba de porc acrita cu zeama de varza.
Este la alegerea voastra ce fel de carne folositi. Eu am optat pentru ceva cu mai putina grasime.Punem carnea taiata cubulete la fiert in 4 litri de apa si o fierbem cam 30-40 de minute (pana cand se limpezeste apa) luand spuma care se formeaza.
Adaugam legumele si ceapa taiate dupa bunul plac (rondele, bastonase, date prin razatoare) si lasam sa fiarba in jur de 30 de minute. Eu am pus si un strop de ulei, carnea neavand asa de multa grasime. Puteti verifica din cand in cand daca s-au fiert legumele si carnea.
Dupa ce s-au fiert legumele, adaugam bulionul si mai dam un clocot, dupa care punem si zeama de varza. Aici puteti pune in functie de cum va place. Eu am folosit cam 1 litru, dar puteti pune mai mult daca o vreti mai acra, sau mai putin daca nu va place asa de acra.
Lasam sa mai dea cateva clocote, stingem focul, punem leusteanul si acoperim cu un capac lasand-o 10-15 minute sa se aseze toate aromele.
Merge de minune cu ardei iute murat sau ne-murat :)
Sa aveti pofta si nu uitati: Gatiti cu pasiune si sigur va iesi ceva bun.