N-am prea postat eu ciorbiţe,chiar dacă facem foarte des.De fapt,mama cam face ciorbele,ca sa am eu timp pentru desert.Aşa s-a întâmplat şi azi,eu am fost pe post de asistent,am pregătit ingredientele şi am ….mâncat bineînţeles,că abia aşteptam să se termine.
Legumele se curata si se taie marunt.La ciorba á la grec,imi place sa fie cat mai marunte legumele.
Carnea o taiem bucatele si o punem sa fiarba intr-o oala in care am pus apa si putina sare.Lasam sa fiarba la foc mic si mai „spumuim” din cand in cand.
Intr-o cratita punem putin ulei si prajim legumele.
Cand carnea este fiarta de jumatate,luam oala de pe foc,lasam sa se limpezeasca putin,apoi strecuram supa cu carnea intr-o alta oala impreuna cu legumele.
Lasam sa fiarba si legumele.Spre final punem si leusteanul.
Galbenusurile le amestecam cu smantana intr-un bol.
Cand supa este fiarta,luam cu polonicul supa fierbinte si o punem peste amestecul de ou si smantana.Amestecam cu telul.Punem supa pana cand amestecul are temperatura apropiata de cea a supei.Turnam amestecul de ou si smantana in oala peste ciorba.
Mai lasam sa fiarba putin si oprim focul.Adaugam si frunzele de patrunjel si zeama de lamaie.
Ar fi trebuit sa adaugam si putin orez,dar noi am preferat s-o lasam asa cum este.
O ciorbita absolut delicioasa.
Poftă bună !!!!