Ciorba de pui a la grec

de Aletta in Ciorbe, 11 Ian 2016 | 8777 vizualizari

 

E o provocare pentru mine de fiecare data sa gatesc ciorba de pui a la grec si mandra va spun ca imi iese tot mai bine .
 

 

INGREDIENTE

  • piept de pui cca 300 g
  • o ceapa
  • 3 morcovi
  • 2 buc. pastarnac
  • o buc telina
  • o legatura patrunjel verde
  • ardei galben si verde
  • vegeta
  • piper boabe
  • o ceasca de orez.
  • sare roz de Himalaya
  • 3 galbenusuri
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 2 linguri de smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Intr-o oala de 5 l se pune apa rece cu sare pe foc.

Se adauga bucatile de pui si cand spumeaza se ia cu o lingura si se repeta pana cand nu mai este spuma de la pui.

Se adauga legumele curatate si spalate bine, taiate bucati.

Se condimenteaza si se lasa la foc mic timp de o ora.

Se adauga si orezul.

Se pregatesc galbenusurile amestecate bine cu zeama de lamaie si smantana.

Ardeiul l-am pus bucati mai mari si le-am scos la final impreuna cu legatura de patrunjel.

Se ia un polonic de ciorba si se adauga peste galbenusuri si se toarna in fir subtire inapoi in oala .

Se serveste cu ardei iute .

 

TIPS-URI

1

se poate adauga mai multa zeama de lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla de Ciorba de pui a la grec, bucurie gustativa intr-o reteta simpla si usor de preparat