Ciorba de pui acrita cu zeama de varza sau moare

de Bunica in Supe/Ciorbe, 17 Ian 2015 | 6482 vizualizari

 

Ciorba acrita cu zeama de varza este preferata mea.Fie ca este cu sau fara carne o prefer.

 

INGREDIENTE

  • Spatele si aripile de la un pui de casa
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei
  • 1/2 telina mica
  • 300 ml. zeama de varza
  • 200 ml. suc de rosii
  • leustean
  • marar
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui acrita cu zeama de varza sau moare:

Aripile si spatele  de pui portionat,spalat se pun la fiert.

Din cand in cand se spumuieste.

Cand a plesnit pielea de la incheietura aripei se pun legumele .

Legumele spalate curatate si tocate marunt.

Dupa circa 30 de minute adaugam sucul de rosii.

Zeama de varza am fiert-o inainte,

Adauga zeama de varza si lasa sa mai fiearba 10 minute.

Potrivesti de sare,daca e cazul, si adaugi leusteanul si mararul tocate marunt.

Se serveste fierbinte cu sau fara ardei iute .

TIPS-URI

1

Daca se doreste se poate pune fidea sau orez.

2

Leusteanul si mararul le-am avut la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui acrita cu zeama de varza sau moare" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec