Ciorba de rosii

de carmenvlad in Mancaruri de post, 27 Feb 2011 | 7604 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 1 cutie rosii taiate
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cartof
  • 1 pastarnac
  • 50 ml ulei
  • 50 g orez
  • Piper boabe
  • 1 frunza dafin
  • ½ lingurita busuioc uscat
  • 1.5 l apa
  • ½ lingurita secretul gustului de legume
  • cateva rosii cherry pentru decor
  • putin patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii:

Se pune intr-un vas apa cu sare la fiert. Se curata cartoful, se taie cubulete si se pun la fiert. Se adauga jumatate de morcov intreg, pastarnacul, cateva boabe de piper si frunza de dafin (aceasta se scoate la sfarsit). Se lasa sa fiarba 15-20 de minute. In acest timp se caleste ceapa in 50 ml ulei. Se adauga jumatate de morcov ras si ardeiul gras tocat cubulete. Se lasa sa dea cateva clocote si se adauga rosiile taiate si busuiocul uscat. Se lasa sa scada putin si se adauga compozitia peste ciorba. Se potriveste de sare si piper, se adauga orezul spalat si se mai fierbe 10 minute la foc mic. Se opreste focul si se lasa ciorba acoperita inca 5-10 minute. Se serveste calda cu smantana sau ca mancare de post cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa