Ciorba de salata verde cu jintuiala

de marcela1979 in Ciorbe, 7 Mai 2011 | 8148 vizualizari

 

O reteta de ciorba usor de preparat si numai buna pentru zilele insorite, caci racoreste si este delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 salata verde
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina alba
  • un varf de cutit de boia dulce de ardei
  • 500 ml jintuiala
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde cu jintuiala:

Intr-o oala se pun 2 l apa la fiert .Cand fierbe apa se  pune salata verde spalata si rupta in bucati.Intr-o tigaie se incinge 2 linguri de ulei se pune o lingura de faina si se amesteca .Se adauga usturoiul tocat si se mai caleste un pic dupa care se pune boia si se trage de pe foc.

Se adauga din apa din oala si se toarna in oala de ciorba .Se lasa sa mai dea cateva clocote apoi se adauga jintuiala si mai da 2-3 clocote.Se potriveste de sare si piper si se stinge focul.

Se serveste calda de preferinta cu balmos.

TIPS-URI

1

 Conform dex-ului, jintuiala = Zer gras stors din caș; zer rămas de la urdă

2

Balmosul =  Mâncare ciobănească făcută din caș dulce de oaie, fiert în lapte (sau în unt etc.) cu puțin mălai. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde cu jintuiala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]