Specialitatea mea!
Spalati scaricica si puneti-o la fiert in oala sub presiune. Daca nu aveti, o puneti la fiert intr-o oala normala, numai ca va dura mai mult.
Ceapa tocata se caleste intr-o lingura de ulei. Dupa ce ceapa devine sticloasa se pune ardeiul si se mai lasa 1-2 minute. Apoi se adauga cele 3 linguri de bulion si se mai lasa pe foc 2 minute.
Cand s-a fiert carnea aproape integral, adaugati cartoful taiat cubulete, morcovul si pastarnacul. Dupa ce a dat in clocot puneti ceapa calita cu bulionul. Acoperiti oala cu un capac si lasati la fiert pana se fierb legumele.
Cand legumele si carnea sunt fierte se adauga bors si sare dupa gust.
Separata, se bate oul bine cu cele 4 linguri de smantana. Opriti focul la oala si puneti peste ou 2 polonice de zeama. Omogenizati bine si adaugati compozitia in oala cu ciorba.
La sfarsit, presarati deasupra legatura de leustean tocata marunt.
Pofta buna!!
1
Daca nu va place smantana, puteti urma reteta intocmai, fara sa puneti smantana la sfarsit
2
Puteti folosi orice fel de carne afumata, nu neaparat scaricica