Ciorba de urzici

de -Licurici- in Ciorbe, 11 Apr 2017 | 4352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • urzici (un castron mare);
  • 1 lingura ulei
  • 2 cepe
  • 2 linguri bulion
  • 100 g orez
  • 1 ou
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de urzici:

Urzicile se spala bine si se curata, iar orezul se pune la inmuiat, in apa rece.

Se pune apa la fiert. Urzicile se oparesc in apa clocotita.

Intr-o oala, se pune o lingura de ulei si se caleste ceapa tocata marunt. Cand s-a inmuiat, se adauga bulionul si orezul. Se amesteca 2-3 minute, apoi se adauga urzicile si 2 litri de apa. 

Intr-un castron, se bate un ou cu furculita si se amesteca cu cateva linguri de zeama din ciorba.

Ciorba se lasa pe foc 20 min, apoi se adauga un ou batut si se mai da un clocot.

Se poate servi cu smantana, un deliciu plin de vitamine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana