Ciorba de vacuta

de lacralacry in Ciorbe, 23 Mai 2014 | 3712 vizualizari

 

Delicioasa si hranitoare!

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpă de viţel
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe
  • 1/2 radacina telina
  • 100 gr fasole pastai (sau mazare)
  • 1 lingura de bulion
  • 1/2 l borş de casă sau borş Magic
  • 2 cuburi Knorr de vita
  • verdeţuri (pătrunjel, mărar, leuştean)
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta:

Carnea de vită se spală, se tăie bucăţele şi se pune la fiert în 2 l de apă rece cu sare. Se fierbe aproximativ o oră, la foc mijlociu.  In timp ce fierbe,  carnea se spumeaza. După ce car­nea este aproape fiartă, se adaugă  morcovul, telina si pastarnacul, taiate cubulete şi cuburile Knorr. După 10 minu­te se adaugă ardeiul gras tăiat mărunt, ceapa,  cartofii tăiaţi cuburi şi fasolea sau mazărea din conservă.

Se continuă fierberea, până ce toate ingredientele sunt pătrunse. Se mai lasă 10 minute la foc potrivit, apoi se adaugă borşul şi se potriveşte de sare, după care se adaugă bulionul si  verdeata . . Optional se poate servi ci cu smantana si ardei iute..

TIPS-URI

1

Ciorba se serveste calda cu putin leustean proaspat peste!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana..de Bihor