Ciorba de vara cu dovlecel

de mirela0911 in Ciorbe, 10 Aug 2017 | 7393 vizualizari

 

O ciorba usoara si hranitoare, numai buna pe caldura asta mare!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 3 lg ulei floarea soarelui
  • 1/4 radacina telina
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 arei gras galben
  • 2 rosii
  • 1 dovlecel
  • sare dupa gust
  • 2 lg orez
  • frunze de patrunjel si telina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vara cu dovlecel:

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala.

Intr-o oala de 3 litri, se pune uleiul si se caleste morcovul. Se stinge cu apa, apoi se adauga ceapa si telina. Se lasa sa fiarba, iar cand ceapa se inmoaie, se indeparteaza.

Ardeii grasi se taie cubulete. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cubulete. Se adauga toate acestea in oala si se lasa sa fiarba impreuna. Se adauga sare dupa gust.

Dovlecelul se curata si se taie cubulete. Se adauga si acesta in oala si se lasa sa fiarba in continuare pana ce acesta este facut, intra usor furculita in el. 

Intre timp, se pune orezul la fiert separat. Cand este gata, se strecoara si se adauga in oala cu ciorba. Se lasa sa mai dea careva clocote si se ia de pe foc.

Se potriveste cu sare dupa gust. Se presara deasupa frunze de patrunjel si telina tocate.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca doriti mai acra, se poate adauga putin otet sau bulion.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vara cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele din linte de post

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de iarna