Ciorba padurarului (de post)

de Ksenya in Mancaruri de post, 15 Mar 2016 | 12913 vizualizari

 

Ideea acestei retete mi-a venit pe cand colindam duminica padurea, in cautarea urzicilor. M-am trezit si cu leurda si grausor. Ce sa fac cu ele? Mi-a venit in cap o reteta, in care majoritatea ingredientelor sa fie luate din padure. De aici si vine denumirea ei.
Reteta de post!

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov tocat
  • 1 ceapa tocata
  • 1 radacina patrunjel tocat
  • o cana ghebe spalate si tocate mai mare (eu am avut la congelator)
  • o mana hribi uscati pusi de cu seara la inmuiat
  • o lingura pasta tomate
  • o farfurie adanca urzici alese si spalate bine
  • o legatura leurda spalata
  • o legatura grausor de padure spalat
  • o legatura patrunjel
  • 3 linguri ulei
  • 1 litru apa
  • 2 litri supa legume
  • 2 linguri pasta de corcoduse pentru acrit
  • sare
  • piper
  • rondele ardei iute pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba padurarului (de post):

Morcovul si patrunjelul il punem la fiert cu putina sare. Urzicile si grausorul  le oparim 2 minute in apa cu putina sare, scoatem si dam deoparte la racit. Intr-o tigaie, adaugam uleiul, calim ceapa pana devine aurie, adaugam ghebele tocate si hribii inmuiati si tocati .

Sotam la foc potrivit cam 8 minute, adaugam pasta de tomate mai lasam 2 minute. Urzicile  si grausorul le tocam si le adaugam peste ciuperci.

Lasam totul la inabusit cam 4 minute si adaugam totul  in oala cu legume. Pasta de corcoduse o diluam cu putina supa de legume si o adaugam in oala.

Turnam si  restul de  supa. Amestecam, lasam sa fiarba la flacara mica 5 minute. Potrivim de sare si piper.

La sfarsit adaugam leurda tocata amestecam totul si oprim flacara. Servim dupa 2 ore.

Optional se  serveste cu patrunjel si rondele de ardei iute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca nu aveti pasta de corcoduse se poate inacri si cu bors

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba padurarului (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Ksenya 1

21.03.2016, 07:54

Multumesc

katty 1

21.03.2016, 08:28

Bag seama ca padurarul asta al tau are gusturi bune. Trebuie sa fie delicioasa!

Ksenya 1

21.03.2016, 10:23

Katty,are ,altfeli n-ar iesi asa...deh...pretentiosi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu urzici si ciuperci