Ciorba rosie, ca pe timpuri

de marianbobosea in Ciorbe, 20 Iun 2019 | 2428 vizualizari

 

Caldurile sufocante ii determina  si pe "bucatarasii incepatori" sa deteste orice sursa de caldura in spatiile inchise, exceptie cazurile pregatirii termice a bucatelor. Va prezint reteta unei ciorbite delicioase, servita rece.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa potrivita
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei gogosar, se poate si fara
  • 10 rosii potricite
  • o bucata mica de telina
  • 50 g. orez
  • sare dupa gust
  • 1 legatura leustean verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba rosie, ca pe timpuri:

Se curata si se spala ceapa, morcovul, ardeiul, telina.

Toate legumele se dau prin blender.

Ia o cratita de 4 l., pune 3 l. apa si pune-o pe foc potrivit.

Cand apa clocoteste, pune legumele blenduite si lasa la fiert 10 minte.

Intre timp curata rosiile de coaja si da-le prin blender sau pe razatoarea mica.

Adauga rosiile in oala, lasa la fiert 5-10 minute.

Orezul spalat bine in mai multe ape se pune in oala de ciorba.

 Se potriveste de sare.

Cand orezul este fiert, se stinge focul si lasa 15 minute la racit.

Leusteanul spalat, tocat marunt se adauga in ciobita.

Este buna  rece alaturi cu  un ardei iute...........cine prefera:)))))) 

TIPS-URI

1

ceapa,ardei,morcov,rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba rosie, ca pe timpuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume, acrita cu suc de rosii