Ciorba taraneasca de cartofi noi

de simona72 in Ciorbe, 22 Mai 2013 | 14610 vizualizari

 

Pe cit de simpla pe atit de buna...

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr cartofi noi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei galben si 1 rosu
  • 2 fire apio
  • 2 linguri untura de ratza
  • 1 lingura concentrat de legume
  • sare
  • 400 gr iaurt
  • 2 galbenusuri de ratza
  • 1 legatura marar
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de cartofi noi:

Curatam legumele, le spalam si le taiem ca pt ciorba. Untura de ratza o punem in oala in care facem ciorba si calim in ea legumele taiate pt 3-4 minute. Adaugam 2-3 cani de apa si lasam legumele sa se fiarba aproximativ 40 minute. Cind sunt fierte legumele adaugam cartofii noi spalati, curatati si taiati in sferturi si mai complectam cu apa cit dorim noi sa facem ciorbitza. Atentie la cartofi, ei se fierb f repede, deci nu-i lasati mult sa nu se zdrobeasca. Cind sunt fierti si cartofii adaugam concentrat de legume, sare dupa gust, lasam sa mai dea citeva clocote si oprim focul. Iaurtul il amestecam cu galbenusurile pina s-au incorporat bine, turnam peste iaurt 2 polonice de ciorba fierbinte,cite putin, ca sa nu se brinzeasca. Turnam iaurtul cu galbenusuri diluat cu ciorba peste restul de ciorba din oala, amestecind si avind grija sa nu se brinzeasca. Mararul spalat si tocat marunt il adaugam in oala de ciorba.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

galbenusurile au fost de ratza, untura de ratza a fost de la o ratza de tzara

2

folosindu-le pe acestea ciorba a iesit f galbena si cu un gust deosebit de bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza