Ciorbita a la Moldova

de luminita20_2006 in Ciorbe, 17 Iun 2009 | 6621 vizualizari

 

e o reteta care merita incercata

 

INGREDIENTE

  • 2 sfecle mici
  • 2 morcovi
  • 6 cartofi noi
  • 1/2 varza mica
  • 200 gr pastai
  • 1 dovelecel
  • 1 l bors
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura partunjel
  • 1 ceapa
  • sare
  • delicat
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita a la Moldova:

Se curata legumele. Sfecla si morcovul se dau prin razatoarea mare, cartoful se taie cubulete, la fel si bostanelul insa cuburi mult mai mici, iar varza fideluta. Se pune intr-o oala ulei la incins apoi sfecla, morcovul si varza, se pune capac si se lasa sa se imoaie, se amesteca doin cand in cand, apoi se adauga pastai , dovelecelul si cartoful. Se adauga ~2.5 l apa. Cand incepe sa fiarba se adauga ceapa taiata marunt si se condimenteaza. Separat se pune la fier borsul su un pic de cimbru. Cand sunt gata legumele se adauga borsul ; dupa ce da in clocot se pune leusteanul, iar dupa ce a fost luat de pe foc se pune si partunjeleul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita a la Moldova" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Bucataras 1

06.10.2009, 22:49

Him...si mie imi place sa pun sfecla acra (din borcanele ce se gasesc in supermarketuri) in ciorba ... borsul rusesc se face cu sfecla

luminita20_2006 1

07.10.2009, 13:10

borsul acasa la mama il face ea ...dar aici il cumpar de la o batranica..e bors de casa si e tare bun

andreea_angelo 1

02.12.2012, 22:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba saracului