O reteta veche, dar mereu de actualitate. Nu sunt fan al mancarurilor cu faina, dar din cand in cand putem sa ne rasfatam cu o portie. Mai ales cand este vorba de ciuperci, care imi plac nespus de mult.
Intr-o tigaie incintam uleiul si untul.
Taiem partea care a atat in pamant de la piciorusul iupercilor, le spalam printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem felii subtiri. Le punem peste ceapa si acoperim cu un capac. Lasam sa fiarba pana scade zeama de pe ele.
Desfacem faina in putin lapte, amestecand pana nu mai sunt cocoloase, apoi adaugam tot laptele. Turnam laptele peste ciuperci, adaugam rozmarinul, sare, piper si fierbem acoperit pana se leaga sosul. Adaugam smantana si mararul si mai lasam putin la foc sa se infierbante, fara a clocoti.
Servim ciulamaua cu mamaliga.
1
folositi ciuperci proaspete pentru a obtine o culoare frumoasa