Ciulama de dovlecel

de Merisor in Mancaruri de legume, 26 Iul 2012 | 5544 vizualizari

 

Reteta de la bunica.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 50 g unt
  • 250ml lapte
  • 4 linguri faina
  • marar, cimbru, oregano
  • piper cu lamaie
  • sare
  • 1 lingura zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de dovlecel:

Se curata dovlecelul, se taie cubulete si se pune la fiert cu sare.

Intre timp se pune ceapa si usturoiul taiate marunt la calint in unt. Cand se coloreaza putin se pune faina si se dilueaza cu laptele treptat. Se lasa pe foc mestecand continuu.

Dovlecelul fiert se scurge se paseaza ca piureul se condimenteaza si se amesteca cu sosul alb. se mai tine cateva minute pe foc apoi se ridica si se orneaza cu mararul tocat.

Noi il servim simplu sau ca garnitura la friptura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de dovlecei