Ciulama de pui

de nico15 in Pui, 5 Noi 2010 | 5833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 -3 pulpe de pui
  • 1 l supa(pui si legume)
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 1- 2 morcovi
  • faina
  • sare, piper
  • wasabi pentru dessign
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui:

Legumele se curata se spala si se pun la fiert se taie in bucati mai mari, deoarece ne trebuie decat supa de la ele nu si legumele, pulpele se parlesc, se spala si se pun la fiert, pentru inceput ar fi bine cam 15 minute sa fiarba separat, deoarece trebuie sa spumuim, de abia dupa ce am spumuit de doua-trei ori si este supa limpede, se poate pune peste legume cu tot cu pulpe. Se lasa sa fiarba pana legumele sa se-nmoaie si sa isi lase toate substantele nutritive si binenteles pulpele de pui trebuie sa fie bine fierte. Dupa care legumele fierte nu ne mai trebuiesc, se strecoare si se pastreaza decat supa.

Se trece la pregatirea ciulamalei, in functie de cate portii facem atatea linguri de faina se pune dupa cum urmeaza, se pune intr-o cratita ulei si se pune prima lingura de faina se amesteca si se adauga 1 polonic de supa se amesteca repejor sa nu se faca cocoloase, dupa care se adauga urmatoarea lingura de faina si se procedeaza la fel pana cand facem numarul de portii pe care le dorim, cand ciulamaua s-a legat si are suficienta zeama se pot adauga si bucatile de carne de pui si se mai lasa sa fiarba un pic. Se serveste calduta, se sareaza si pipereaza dupa gustul fiecaruia.

Dessign: cateva picaturi de wasabi

TIPS-URI

1

Amestecati cat se poate de repede si energic sa nu se arda faina, atentie sporita

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

mihaelar63 1

05.11.2010, 23:25

daca ai fi fost putin mai ,,silitoare '' si prelungeai ciulamaua pe stanga , iti iesea conturul Romaniei

nico15 1

07.11.2010, 07:53

Mihaela chiar nu am realizat, multumesc ca mi-ai dat acest sfat data viitoare voi incerca, nu stiu daca iese dar o sa incerc

vanilla 1

09.11.2010, 16:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe in sos Bechamel