Ciulama de pui cu ciuperci

de elucubratiiculinare in Pui, 12 Mar 2013 | 4554 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui de aprox. 500 g,
  • 2 linguri unt,
  • 1 lingură ulei,
  • 500 g ciuperci champignon,
  • 1 cană apă,
  • 2 căni lapte,
  • 2 linguri amidon,
  • 3-4 căței de usturoi,
  • sare, piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci:

Pieptul de pui se spală bine, se zvântă și se taie bucățele pe cât se poate aceeași mărime. Ciupercile se curăță cu o periuță sau un prosop de bucătărie, se taie un pic din codițe și se feliază (o ciupercă se taie în 3-4 felii). Într-o tigaie ce nu lipește topim untul și adăugăm uleiul. Călim pentru aproximativ 5 minute bucățile de piept de pui. Se scot și se păstrează la cald. În aceeași tigaie adăugăm ciupercile și le călim  pentru 5 minute. Readucem piepul de pui în tigaie și adăugăm o cană cu apă. Lăsăm să fiarbă încet 5 minute. Între timp amestecăm laptele cu amidonul, pe care îl adăugăm în tigaie și amestecăm ușor. Curățăm și tocăm mărunt usturoiul și îl adăugăm în tigaie. Condimentăm cu sare. Servim imediat cu piper proaspăt măcinat presărat deasupra.

Pentru că aveam niște rucola prin frigider, am renunțat la celebra mămăliguță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui si ciuperci, mancarica buna si gustoasa a copilariei