Ciulama de pui cu ciuperci

de ianculubita in Pui, 17 Aug 2013 | 24369 vizualizari

 

Am incercat aceasta reteta facuta prin Ardeal de la prietena noastra comuna Sidy si mi-a placut foarte mult;este diferita de reteta moldoveneasca dar gustul este la fel de minunat!!

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi rosii
  • 300 g ciuperci
  • 2 rosii
  • 50 ml ulei
  • 1 leg.patrunjel
  • 1 pahar vin alb
  • 300 ml smantana lichida
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci:

Pulpele portionate le prajim in ulei incins dupa care le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa taiata marunt, ardeiul cubulete, ciupercile feliate, rosiile tocate marunt si jumatate din patrunjel, de asemenea tocat marunt. Dupa ce s-au calit legumele, adaugam carnea si vinul. Dupa ce s-a evaporat alcoolul, condimentam si lasam sa fiarba 10 minute. Dupa acest timp daca sosul a scazut putin, adaugam incet smantana, lasam sa fiarba incet amestecand pana se ingroasa.

Servim calda cu mamaliguta si restul de patrunjel deasupra.

TIPS-URI

1

daca aveti smantana in sosuri pentru a evita faina sau alt agent de ingrosare folositi smantana lichida

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui