O mancam cu placere de fiecare data.
Spalam pulpitele de pui. Punem carnea la fiert in apa rece. Cand incepe sa fiarba adunam ori de cate ori este nevoie spuma care se formeaza. Adaugam legumele taiate mai mari si lasam sa fiarba.
Cand s-a fiert carnea, se scoate si se da deoparte. Legumele se pot folosi la salate sau alte preparate.
Separat punem untul la topit, adaugam faina si amestecam bine sa nu se arda. Subtiem cu lapte si amestecam cu un tel sa nu se formeze cocoloase, apoi adaugam si smantana. Punem in sos ciupercile si carnea de pui. Mai lasam sa dea cateva clocote. Potrivim gustul de sare si piper si adaugam patrunjel.
Pofta buna.
1
putem sa mai subtiem ciulamaua daca este prea groasa cu zeama in care a fiert puiul si legumele.
2
calda cu mamaliguta o mai putem servi.