Ciuperci cu măsline - de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 15 Mar 2012 | 6129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci
  • 200 g măsline kalamata
  • 2 buc ceapă
  • 50 ml ulei
  • 1 lămâie
  • 100 ml vin alb
  • 1-2 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci cu măsline - de post:

De preferat să se folosească ciuperci nu foarte mari.
Se curăță, se taie mai mici, se spală în mai multe ape și se stropesc cu zeamă de lămâie.
Se pun ciupercile la fiert în apă rece pentru 10-15 minute. Nu punem multă apă, doar cât să depășească ciupercile.
Călim ceapa tăiată mărunt.
Când ceapa a devenit aurie adăugăm ciupercile împreună cu zeama în care au fiert.
Adăugăm bulionul, vinul și măslinele (spălate în câteva ape) și lăsăm la foc mic pentru 10-15 minute.
Condimentăm cu sare și piper.
Se servesc presărate cu pătrunjel verde.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu măsline - de post" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu legume la gratar