Daca ar fi sa fac o clasificare a legumelor care imi plac, ciupercile ar fi sigur pe podium. Cel mai mult imi plac cele salbatice. Nu stiu sa le culeg si mi-e destul de teama sa le mananc (sa nu fie vreuna otravitoare din intamplare), dar nu rezist tentatiei.
In toamna asta am avut norocul sa intalnesc pe cineva care mi-a adus multe ciuperci salbatice. Pe unele le-am oparit si le-am pus in congelator. Pe altele le-am gatit dupa cum urmeaza:
Pregateste ciupercile:dupa ce le speli si le tai la dimensiunea dorita, oparestele 5 minute in apa care fierbe. Scurge-le.
Intr-o tigaie mare (sau cratita) incalzeste uleiul. Pune bucatile de pui si lasa 3-4 minute la foc mediu sa capete culoare, Intoarce-le si pe partea cealalta.
Adauga usturoiul si amesteca . Lasa 1 minut.
Pune putina apa, pune capacul, da focul mic si lasa carnea sa se brezeze .
Cand e aproape facuta adauga ciupercile si ierburile. Lasa pana ce carnea e facuta. Daca mai trebuie, mai aduga cate putina apa.
In final pune smantana si da cateva clocote ca sa se lege sosul.
Potriveste de sare si piper.