Ciuperci umplute

de Oana in Pui, 25 Ian 2010 | 11888 vizualizari

 

Senzationale!

 

INGREDIENTE

  • 6 ciuperci mari, proaspete (champignion)
  • o pulpa de pui dezosata
  • 2 felii de kaizer
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • o lingura smantana
  • 100 g cascaval ras
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 50 g unt
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper alb
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute:

Ciupercile se curata si se spala, se desprind coditele.

Carnea de pui se taie cuburi mici, coditele ciupercilor la fel, ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, la fel si kaizerul. Cascavalul se rade si verdeata se toaca fin.

Intr-o tigaie de teflon se pune o lingura de ulei, se adauga ceapa si usturoiul, se lasa cateva minute pana incepe sa miroasa frumos :). Se adauga carnea de pui si un gat de vin, in tigaie, da?? :))

Se amesteca pana carnea se albeste, apoi se adauga kaizerul, se mai lasa 2 minute, urmeaza coditele de la ciuperci si se lasa sa se inmoaie putin. La final se pune smantana, sare, piper si se lasa pe foc pana se leaga si scade. Se opreste focul, se adauga 1-2 linguri cascaval ras si verdeata.

Se umplu ciupercile cu motz :), se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se presara cascaval si cate putin unt, restul de unt se pune in tava, plus 100 ml apa. Se pune tava in cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste cascavalul.

Noi am mancat cu cartofi taranesti si carnaciori de casa si bineinteles gogosari si conopida in otet, delicios!!

TIPS-URI

1

Se poate adauga in compozitie si marar verde.

2

Se poate renunta la carnea de pui, si se mai adauga cateva felii de kaizer.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]