Ciuperci umplute cu ou, jambon si branzeturi

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 23 Ian 2020 | 2613 vizualizari

 

,,Bunatati pentru Craciun "
  Aceste ciuperci pot fi servite ca aperitiv sau alaturi de o bucata de carne ca si garnitura .
Noi am pus langa ele o salata verde cu rosii si ceapa rosie .

 

INGREDIENTE

  • 20 ciuperci champignon -800gr
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 150 gr jambon crud -uscat, de casa
  • 150 gr branza Cheddar maturata
  • 80 gr branza daneza -gen fetta
  • 80 gr iaurt grecesc 10% grasime
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • piper macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute cu ou, jambon si branzeturi:

  1. Ciupercile se curata de codite si se limpezesc repede prin jet de apa rece .
  2. Daca sunt proaspete si curate eu nu curat ciupercile de pelite .
  3. Jambonul se curata de partea grasa si se taie cubulete .
  4. Branza Cheddar se razuieste .
  5. Se bat ouale spuma , se sareaza, se pipareaza  si se incorporeaza in amestec branza rasa , fetta farmitata, iaurtul si patrunjelul tocat .
  6. Palariutele ciupercilor se ung pe exterior cu ulei ,folosind o pensula de silicon .
  7. Asezati ciupercile intr-o tava tapetata cu hartie de copt .
  8. In fiecare palarioara se distribuie in mod egal cubulete de jambon si amestecul de ou cu branzeturi .
  9. Se da tava la cuptor timp de 20 minute la 200 grade .
  10. Serviti ciupercile insotite salata sau legumele preferate .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu ou, jambon si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci Champignon, pane