Ciupercute in sos rosu cu mamaliguta

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 11 Sep 2010 | 6001 vizualizari

 

Daca va place mamaliguta si ciupercile e pacat sa nu incercati aceata retata e si aspectosa si foarte gustoasa. probabil veti spune: "a, e foarte mult de lucru la ele". sincer nu e mult si efortul va fi pe masura

 

INGREDIENTE

  • 10-12 ciuperci champinion
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 1 feliuta ardei rosu
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri otet balsamic struguri rosii
  • 2 rosii taiat cubulete
  • 100 ml pasta de tomate
  • 2 oua
  • faina alba2- 3 linguri
  • ulei pt prajit
  • Mamaliguta pt picioruse la ciuperci si nu numai
  • 1 litru de apa
  • 300 g faina malai
  • sare
  • 300 g branza
  • 200 smantana
  • 100 g unt
  • Decor pt ciupercute:
  • maioneza 1 lingura
  • Ulei pt prajit ciupercile
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciupercute in sos rosu cu mamaliguta:

Se curata ciupercile, se scot piciorusele si se toaca marunt, dupa care se amesteca si se calesc in ulei cu ceapa verde tocata si ardeiul rosu. Se condimeneteaza cu sare , piper si usturoiul pisat ,se lasa sa fiarba bine  toate impreuna 10 minute dupa care se pun cubuletele de rosii, otetul balsamic si pasta de tomate iar la final patrunjelul verde.Se ia cratita de pe foc se lasa putin sa se raceasca dupa care se toaca marunt toate cu badidora.

Ciupercile (palarioarele)se condimenteaza cu sare piper si se prajesc in ulei date prin oua cu faina pe ambele parti.

Se face mamaliguta:

Se pune apa si sarea la fiert, iar cand clocoteste se pune faina de malai ,se amesteca bine iar cand mamaliguta e fiarta se pune branza ,untul si smantana. Se amesteca bine toate si se ia cratita de pe foc.

Se unge un vas  mai inalt cu unt si se pune mamaliguta in el sa se raceasca.Dupa ce mamaliguta s-a racit se taie cu un paharel sau cu un cilindru pt piciorusul ciupercii.

Se pune sosul de rosii in farfurie, se pun cate 3 piciorusele din mamaliguta dupa care se pune cate o palarioara de ciupercuta prajita.Se poate orna cu puncte de maioneza sau pasta de tomate.

Se presara patrunjel verde si se serveste,este minunat si ca aspect si ca gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciupercute in sos rosu cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (47)

nadina73 1

21.09.2010, 11:39

adrianamerita sa o incerci

adriana_bobu 1

21.09.2010, 21:40

o s-o fac negresit dar pt o masa festiva....drept sa-ti spun is asa dragute ca numai le-as privi...mi-e mila sa le mananc

Anastasia 1

30.11.2011, 22:57

Extraordinar

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu şuncă şi ciuperci