Ciuspais de dovlecei

de Retete cu Margareta Cismasiu in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2015 | 6026 vizualizari

 

Ciuspaisul sau Tuspais este o mancare de dovelecei cu multa smantana si marar.Este foarte cunoscuta in Banat,Crisana,fiind preluata din bucataria maghiara si sarba.Este o mancare veche,dar care se face repede.Pe vremuri,era solutia ideala pe cand se intorceau oamenii de la muncile campului.Se servea ca garnitura alaturi de clisa sau sunca prajita.Dar merge de minune alaturi de friptura,chiftelute,carnati prajiti.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 dovlecei mai mari,
  • 1 ceapa,
  • 2 ling faina,
  • 300gr smantana,
  • sare,
  • piper,
  • 1legatura marar verde.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuspais de dovlecei:

 Dovleceii se curata de coaja si de seminte,daca e cazul.Se dau pe razatoarea mare,se sareaza si se lasa catava minute sa stea,pentru a lasa zeama.

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa.Se adauga dovleceii scursi bine si se lasa sa se caleasca pana se inmoaie bine.Se adauga faina,se amesteca bine sa se uniformizeze,apoi se incorporeaza smantana.Se potriveste de sare si piper.Se lasa sa mai dea cateva clocote,se adauga din abundenta marar verde tocat marunt si se opreste focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuspais de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Gicuta 1

06.07.2015, 08:49

Bun!

Raluca57 1

18.08.2015, 07:33

Am incercat această bunătate! Delicios!!! Și cald, ca garnitură, și rece pe pâine prăjită. Foarte bun!!!!!

Retete cu Margareta Cismasiu 1

23.08.2015, 22:55

Ma bucur ca ti-a placut,Raluca!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella