Clafoutis cu cirese

de divainbucatarie in Prajituri, 15 Iun 2011 | 6256 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta in cartea copilului “Bucataria Franceza”. Am facut-o impreuna cu el si rezultatul a fost delicios. Cred ca toti copiii pot gati impreuna cu parintii retete simple, iar produsul final va fi mult mai bun, pentru ca este realizat cu contributia celor mici.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cirese
  • 3 oua
  • 75 zahar tos
  • 15 g zahar pudra
  • 130 g faina
  • 200 ml lapte
  • unt pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese:

Spalam ciresele si le scoatem samburii si cozile. Le pune in forma in care vom coace dupa ce am uns-o cu unt.

Mixam ouale bine cu zaharul pana se topeste. Adaugam faina, apoi laptele cate putin, amestecand continuu.

Vom obtine o compozitie moale. Turnam aluatul peste cirese. Coacem tarta la 190°C. Dupa 20 de minute scoatem tarta din cutor si presaram zaharul pudra, apoi o lasam inca 15 minute la cuptor.

Se face atat de repede si de usor, incat nu ai cum sa nu indragesti aceasta reteta!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza de vaci si cirese