Clatita din faina de naut cu ciuperci crocante si salata de fenicul cu masline

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 24 Mar 2018 | 2892 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru sosul de iaurt:
  • 1/2 cana iaurt integral
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita miere
  • sare, piper
  • Pentru salata de fenicul si masline:
  • 1/2 bulb fenicul, taiat julienne
  • 1/3 cana masline
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 1 lingurita de miere
  • sare, piper
  • Pentru clatita:
  • 1/2 cana lapte de migdale
  • 1/4 cana faina din naut
  • 2 oua mari
  • condimente la alegere (eu am folosit turmeric, piper Cayenne, coriandru, cumin si seminte de susan)
  • sare, piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, feliati
  • 1/2 lingurita ghimbir proaspat, ras
  • o mana mica de frunze de spanac/ stevie/ urzici etc (eu am folosit Cavalo nero)
  • 1/4 lamaie
  • 200 grame ciuperci proaspete, feliate sau rupte in bucati
  • 1-2 lingurite sos de soia dulce
  • seminte de susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatita din faina de naut cu ciuperci crocante si salata de fenicul cu masline:

Se amesteca toate ingredientele pentru sosul de iaurt. Se adauga putina apa, daca este prea gros.

Se amesteca toate ingredientele pentru salata de fenicul si masline.

Intr-un bol, se amesteca laptele si faina. Se lasa 15 minute. Se adauga ouale si condimentele, sare si piper si se amesteca toate cu un tel.

Intre timp, se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie si se soteaza usturoiul 2 minute. Se adauga ghimbirul si dupa 30 de secunde, verdeata (rupta in bucati si fara cotoare). Se gatesc 5 minute, amestecand frecvent. 

La final se adauga sare, piper si suc de lamaie. 

Intr-o tigaie antiaderenta, se incalzeste o lingura de ulei si se adauga toata compozitia pentru clatita. Se lasa sa se gateasca, la foc mediu spre mare 3 minute, pana cand baza devine aurie. Se intoarce si se mai lasa 3 minute. Se transfera pe o farfurie.

Se incalzeste restul de ulei in tigaie si se adauga ciupercile intr-un singur strat. Se lasa la gatit 3 minute, fara a le amesteca. Se intorc si se mai lasa 3 minute. La final, se adauga sare, piper si sosul de soia. 

Se unge clatita cu o parte din sosul de iaurt, apoi se adauga ciupercile crocante, verdeata, salata de fenicul si se stropeste cu sosul de iaurt ramas si seminte de susan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatita din faina de naut cu ciuperci crocante si salata de fenicul cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci Champignon, pane